Så här gör du sovrummet mer romantiskt

Så här gör du sovrummet mer romantiskt

Ett romantiskt sovrum kan hjälpa till att få tillbaka gnistan i förhållandet. Med några enkla steg kan sovrummet förvandlas till en inspirerande, avkopplande och sensuell plats.

Långa dagar på jobbet, låg energi och en lista med saker att göra som blir längre för varje dag som går. Känner du igen dig själv? Att vårda relationen nedprioriteras ofta i en vardag där hushållsarbete och olika ärenden är överrepresenterade. Då försöker du leta efter lösningar som gör det lättare att lätta lite på trycket och koppla av i sällskap med någon du älskar.

Det behöver inte vara svårt att förvandla ditt sovrum till en romantisk oas. Med några enkla åtgärder kan rummet förvandlas från ett rum avsett endast för sömn till en fristad där kärleken kan blomstra.

Ta bort kläder från golvet och stolarna
Det första steget för att förvandla sovrummet till en avkopplande och kärleksfull oas är att göra sig av med all röra som ligger framför dig. Kläder som ligger i högar på golvet, smutsiga strumpor och underkläder längs med socklarna och alla möjliga trista saker som tar upp plats främjar inte direkt romantik.

Efter en lång och tröttsam dag är det lätt att slänga kläderna på golvet, snarare än att lägga några minuter på att vika ihop dem och lägga dem i skåpet. Känner du igen dig i detta scenario, bör du göra ditt bästa för att ta bort alla möjligheter att lägga undan dina kläder annat än i garderoben. Dekorstolen i hörnet av rummet till exempel? Inte en smart möbel i rummet hos någon som snabbt använder den som en tvättkorg snarare än en plats att sitta på.

Se till att du har tillräckligt med förvaringssystem i ditt sovrum som gör det enkelt för dig att hålla ordning på saker och ting. Ju bättre system det är i garderoberna, desto lättare är det att plocka undan i slutet av dagen, samt att hitta vad du ska ha på dig i morgonsolen. 

Måla väggarna i en färg som är romantisk för dig
Det sägs att det finns vissa färger som passar sovrummet bättre än andra, eftersom de främjar sömnen eller ger dig bättre energi. Blå och gröna toner ska främja lugn och avslappning, medan gult hjälper till att göra det lättare att vakna. Allt detta är såklart trevligt att kunna ta hänsyn till, men i slutändan är det vilka färger du och din bättre hälft tycker är bra som spelar roll.

Ett romantiskt rum är framför allt romantiskt på grund av de känslor man förknippar med färger och interiörer. Kanske är det en färg som påminner om mysiga stunder tillsammans? Prova dig fram och var inte rädd för att experimentera. Om du inte träffar målet på första provet är det inte värre än att måla över med en annan färg.

Ta bort träningsutrustning och kontoret från sovrummet
Svettig gymutrustning staplad mot väggen och ett stökigt skrivbord fullt av obetalda räkningar och uppgifter är utan tvekan en dämpare på romantiken. Det är inte bara fult att se på, det påminner dig också om allt du borde ha gjort. Det är helt enkelt en stor bidragande orsak till att fylla upp koppen märkt "dåligt samvete" till brädden. Gör dig själv en stor tjänst och ge andra platser i hemmet uppgiften att vara gym och kontor.

Samtidigt har man inte alltid allt utrymme, särskilt inte om man bor i lägenhet. Då får man göra det bästa av situationen. Skiljeväggar och rumsavdelare hjälper till att ge rummet olika zoner och specifika indelningar relaterade till varje aktivitet. Det gör att du kan ligga i sängen och koppla av, utan en konstant påminnelse om alla räkningar som måste betalas. 

Dela kroppsvärmen med ett kingsizetäcke
Vad är mer romantiskt än att hålla om varandra efter en lång dag och somna i varandras famn? Med ett täcke i storlek kingsize kan ni använda kroppsvärmen för att värma varandra när det är lite kallt i rummet, och samtidigt vårda er relation.

Behöver ni en paus, så kan ni ligga på varsin sida av sängen och ändå känna sig bekväm med täcket som myser runt sig. Det betyder att du inte behöver kämpa för täcket sent på natten, och kan sova ostört hela natten. Skulle du behöva lite extra mys är din bättre hälft bara en armslängd bort, och du behöver inte vada genom lager på lager av täcken för att komma dit. 

Dekorera sängen med exklusiva och bekväma sängkläder
Vackra, lyxiga sängkläder gör mycket för helhetsintrycket av sovrummet. Vackra färger och ömtåliga mönster kan trigga igång känslor hos oss och bekväma material bidrar till att göra upplevelsen av att komma under täcket ännu ett par snäpp bättre. Du kanske känner igen den underbara känslan som nya sängkläder kan ge? Att bädda sängen med nya spännande tyger är därför en viktig del i arbetet med att göra sovrummet till en romantisk oas med relationen i centrum.

Kanske är känslan av satin mot huden det som väcker liv i fjärilarna i magen? Eller är det exklusiva sängkläder med vackra mönster och färger som behövs för att förvandla en grå tillvaro till vardagsmagi? Ta dig tid att hitta något ni båda gillar och se fram emot djupa samtal insvept i lyx.

Se vårt urval av påslakanset här

Ingen TV i rummet
Många människor har sedan de var små drömt om att ligga i sängen och titta på tv från den sköna och varma omslutningen av täcket till sent på kvällen. Kanske också att somna bort på lördagsmorgonen med ditt favoritprogram på skärmen, innan man börjar dagen. Det enda problemet är att tv:n därmed får all den uppmärksamhet ni annars skulle ha gett varandra. I stället för att vara en avkopplande och harmonisk oas som är avsedd att vårda förhållandet blir sovrummet en förlängning av de gemensamma utrymmena.

Om du vill ha ett romantiskt sovrum som uppmuntrar till närhet, och inte minst till sömn, måste tv:n vara borta. Ljuset från skärmen, både i samband med tv, mobiltelefon och surfplatta, stör sömnen och gör dig trött på morgonen - och ditt humör försämras i motsvarande grad. Det är svårt att vara kärleksfull och romantisk när man är trött och grinig. Om du absolut måste ha en tv i sovrummet bör den döljas i en integrerad lösning när den inte används.